Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (2024)

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi zijn twee kleine eilanden die liggen in de baai vanPhang Nga in Thailand. Met het bekende phu*ket in het westen, Krabi in het oosten en Koh Phi Phi in het zuiden,zijn de eilanden Koh Yao Noi en Koh Yao Yai nog vrijwel onontdekt door het massatoerisme en dat maakt deze eilandengroep zo bijzonder. Ben je dus op zoek naar de mooiste eilanden van Thailand dat niet wordt overspoeld door het massatoerisme? Zoek dan niet verder en bezoek de eilanden Koh YaoNoi en Koh Yao Yai!In deze blog vertel ik je hoe je er komt,wat je kunt doen op de Koh Yao eilanden en waar je de mooiste stranden vindt.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (1)

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi

Op nog geen 20 minuten varen vanaf het bekende phu*ket liggen de eilanden Koh Yao Noi en Koh Yao Yai die samen de eilandengroep Koh Yao vertegenwoordigen. Tegenwoordig worden de Thaise stranden overspoeld door het massatoerisme en gek genoeg zijn de Koh Yao eilanden nog vrijwel onontdekt. Als je op zoek bent naar rust, relaxen en mooie stranden dan zijn de Koh Yao eilanden perfect voor jou. De eilanden zijn niet geschikt wanneer je op zoek bent naar een spannend nachtleven. Dan kun je beter naar het eiland Koh Phi Phigaan. Ook zijn de stranden misschien niet zo wit als bij Koh Phi Phi, máár daarentegen ben jij soms wel de enige die op een strand ligt in plaats van met honderden toeristen.

✈ Beste reistijd:november t/m april. In de overige maanden is het regenseizoen.

Internet in Thailand:Helaas is jeNederlandse internetabonnement niet beschikbaar in Thailand. Bij de meeste hotels heb je echter wel Wi-Fi, maar wil je liever altijd en overal internet hebben dan raden we eeneSIMaan. Dit is een digitale simkaart die je toegang geeft tot lokaal 4G- of 5G netwerken. Ideaal dus wanneer je liever niet offline wilt zijn! Via de website vanAiralokun je een eSIM aanschaffen.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (2)

Hoe kom jebij Koh Yao Yai en Koh Yao Noi?

Koh Yao Noi en Koh Yao Yai zijn beide goed bereikbaar via phu*ket of Krabi.phu*ket beschikt over een internationale luchthaven dus vanaf Nederland, of zoals wij dat deden vanaf Cambodja, kun je rechtstreeks vliegen.Een retourticket heb je al vanaf 450 euro en je doet er ongeveer 12 uur over.Je kunt het beste alle vliegtickets vergelijken op de website vanSkyscannerofTix.BijSkyscannerkun je eenvoudig op de kalender bekijken welke dag het goedkoopst is om te vliegen.Als je eenmaal een datum hebt gevonden, kun je ook nog de prijzen vergelijken op de website vanTix. De prijzen en voorwaarden kunnen namelijk wel eens verschillen dus vergelijken kan altijd. Vaak zijn de voorwaarden bijTixflexibeler dus iets meer betalen heeft ook zo z'n voordelen.

Vanaf het vliegveld kun je een taxi pakken naar de Bang Rong Pier.Vanaf deze pier gaat er een longtail boot en een speedboot. Wij kozen voor de speedboot welke je in 20 á 30 minuten naarde eilanden brengt. Via phu*ket is de snelste manier, maar je kunt er ook voor kiezen om via Krabi te gaan bijvoorbeeld als dit handiger is, omdat je een rondreis door Thailand maakt.Vanaf Krabi pak je een gedeelde taxi naar de Thalane Pier. Bij de pier kun je met een longtail boot in 60 minuten naar de Koh Yao eilanden varen. Wij deden deze route andersom.Je kunt alle routes van de veerdiensten bekijken op de website vanDirect Ferries.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (3)

Overnachtenop Koh Yao Noi of Koh Yao Yai?

Koh Yao Yai is het grootste eiland van de Koh Yao eilandengroep, maar Koh Yao Noi is iets verder ontwikkeld. Dat wil zeggen dat er meer (betaalbare) hotels te vinden zijn op Koh Yao Noi dan op Koh Yao Yai. Op beide eilanden vind je er tegenwoordig een supermarkt van de grote supermarktketen 7-Eleven. Ook zijn er meer restaurants op Koh Yao Noi dan op Koh Yao Yai. Wij hadden er dus voor gekozen om op Koh Yao Noi te verblijven en een uitstapje te maken naar Koh Yao Yai. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal nachten op Koh Yao Noi te verblijven en daarna een aantal nachten op Koh Yao Yai.

Wanneer je verblijft op Koh Yao Noi is het aan te raden om aan de oostkust je accommodatie uit te zoeken. Hier zitten namelijk de meeste restaurants en de leukste stranden. Wij hebben zelf geslapen op meerdere plekken, omdat we langer dan gepland bleven en veel accommodaties vol zaten. Wij kunnen de volgende accommodaties aanraden voor verschillende budgetten:

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (4)

Wat te doen op Koh Yao Noi?

Omdat wij verbleven op Koh Yao Noi zet ik graag alle tips voor dit eiland voor je op een rijtje. Vanaf Koh Yao Noi zijn we een dagje naar Koh Yao Yai geweest en dat was voor ons voldoende. Daar vertel ik straks meer over.

Scooter huren en Koh Yao Noi verkennen

Wanneer je verblijft op Koh Yao Noi is het aan te raden om een scooter te huren voor zolang je daar blijft. Op deze manier kun je de verschillende delen van het eiland verkennen, want er rijden namelijk geen taxi's. Het binnenland van Koh Yao Noi is groen en bestaat uit platteland meto.a. rijstvelden, rubberplantages en kokosnotenplantages. Er zijn niet veel wegen op Koh Yao Noi dus het leuke is om gewoon lekker rond te rijden en zelf de verborgen plekjes te vinden.Welke leuke stranden je kunt bezoeken, licht ik straks hieronder verder toe.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (5)

Relaxen, relaxen en nog meer relaxen op Koh Yao Noi

Dat je op het eiland voor de rust komt dat is nu wel duidelijk denk ik. Je kunt hier echt heerlijk relaxen. Lees een boekje, neem een duik in de zee en ga lekker zonnen. Dat doe je namelijk het beste op Koh Yao Noi!

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (6)

Kajakken vanuit Koh Yao Noi naar Koh Nok

Ben je het zat om alsmaar te relaxen? Dan kun je vanaf Pasai Beach een kajak huren en kajakken naar het piepkleine eilandje Koh Nok. Het is ongeveer 45 minuten kajakken naar het eiland en op het eiland zelf kun je genieten van het uitzicht of hetuitzichtpunt beklimmen. Let er dan wel op dat je goede schoenen meeneemt, want het is erg steil om hetuitzichtpunt te bereiken.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (7)

Zonsopkomst en zonsondergang bekijken op Koh Yao Noi

Ik vind het altijd superleuk om te genieten van de zonsopkomst en zonsondergang vanaf het strand. Op Koh Yao Noi heb je een mooie plek om de zonsopkomst te bewonderen en dat is vanafTha Khao Beach, in het oosten van het eiland. Je hebt hier uitzicht op allemaal kleine eilanden en daar komt de zon op. Prachtig! Ook voor de zonsondergang heb ikeen mooi verborgen strandje gevonden. Op het meest westerse puntje van het eiland heb je een "Secret Beach", een strand die moeilijk bereikbaar is en niet heel bekend is. Dit is de ideale plek om de zonsondergang te bekijken!

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (8)

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (9)

Hornbills spotten op Koh Yao Noi

Op het eiland zitten ontzettend veel hornbills, ook wel neushoornvogels in het Nederlands genoemd. Tijdens onze rondreis door Borneo hadden wij al een aantal keer deze mooie vogel gezien, maar op Koh Yao Noi zagen wij er echt honderden vliegen en ook van heel dichtbij. Kijk dus goed om je heen in de bomen of gewoon omhoog, want ze zitten echt overal!

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (10)

Een dagje naar Koh Yao Yai met de scooter

Omdat wij verbleven op het eiland Koh Yao Noi kozen wij ervoor om een dagje met onze gehuurde scooter naar Koh Yao Yai te gaan. Vanaf de haven kun je de eigenaar van een longtail boot aanspreken en die brengt je, met scooter en al, naar de overkant in slechts 10 minuten. Koh Yao Yai is een groen eiland met veel kokosnotenplantages en rubberplantages. In een dag tijd kun je goed het noorden van het eiland verkennen en mooie stranden bezoeken. Liever ook het zuiden verkennen? Dan adviseer ik je een nachtje te blijven op Koh Yao Yai. Over de mooiste stranden van Koh Yao Yai vertel ik je hieronder meer.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (11)

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (12)

De mooiste stranden van Koh Yao Noi en Koh Yao Yai

Op de eilanden Koh Yao Noi en Koh Yai Yai zijn verschillende mooie stranden te vinden. De ene is wit met wuivende palmbomen, de andere zijn verlaten baaien zonder toeristen. Bij beide eilanden moet je wel echt rekening houden met de getijden. De meeste stranden zijn niet mooi wanneer het eb is. Vraag bij je hotel na wanneer het eb en vloed is. Ik vertel je hieronder welke 3 stranden wat mij betrefthet mooist zijn van beide eilanden.

Leam Had Beach, Koh Yao Yai

Dit is met stip op één het mooiste strand van de eilandengroep Koh Yao. Het zand is echt parelwit met wuivende palmbomen en een mooie zandvlakte. Het mooiste is om dit strand te bezoeken wanneer vloed nét is geweest en het dus eb begint te worden. Je ziet dan de zandvlakteop z'n mooist.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (13)

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (14)

Mankei Bay, Koh Yai Noi

Mankei Bay is een verbogen baai in het noorden van Koh Yao Noi. Het is een hele opgave om hier te komen, want de wegen zijn ontzettend slecht en je moet wel enige ervaring hebben met scooter rijden. Maar wanneer je er dan eindelijk bent, word je beloond met een prachtig verlaten strand. Toen wij er waren, hadden we dit strand helemaal voor ons alleen!

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (15)

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (16)

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (17)

Pasai Beach, Koh Yao Noi

Pasai Beach is het populairste strand van Koh Yao Noi waar de meeste restaurants zitten. Het is een mooi strand waar ontzettend veel hornbills vliegen. Als je in de bomen kijkt, hoor en zie je ze meteen. Je kunt hier lekker een dagje relaxen of een kajak huren en naar Koh Nok kajakken.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (18)

Naast dezedrie stranden zijn er nogveel meer leuke stranden te vinden op beide eilanden waar je amper toeristen vindt en kunt genieten van de rust. Je kunt deze makkelijk bezoeken wanneer je met de scooter op pad gaat.Overige stranden van Koh Yao Noi zijn: Tha Khao Beach, Klong Jark Beach, Long Beach en "Secret Beach". Omdat wij maar één dagje naar Koh Yao Yai zijn geweest, hebben wij alleen het noorden van het eiland verkent. Leuke stranden op Koh Yao Yai in het noorden zijn: Son Bay Beach, Coco Beach en Thiwson Beach.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (19)

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (20)

Deze items adviseren we om mee te nemen tijdens je reis naar Thailand:

  • Een hamamdoekis ideaal voor een rondreis door Thailand.Een hamamdoek is lichtgewicht, absorbeert goed en neemt amper ruimte in beslag, in je backpack of koffer.
  • Een PowerCubeof eenwereldstekker, want in Thailand zijn de stopcontacten niet zoals wij ze kennen! Wij hebben zelf altijd eenPowerCubemee, omdat je dan meteen extra stopcontacten hebt in de kamer en ook je telefoon makkelijk kunt opladen vanaf de USB ingang
  • Packing Cubesom je backpack georganiseerd te houden. Door de extra compressierits kun je nu nog georganiseerder reizen.
  • om je vieze onderbroeken en sokken te scheiden tijdens het reizen
  • Nektasje RFIDzodat je altijd veilig je geld, paspoort of bankpassen onzichtbaar onder je kleding kunt dragen
  • Eenflightbag en regenhoes in 1om je backpack te beschermen tijdens lange busreizen, vliegreizen en tegen de regen
  • Eenlakenzakis wat mij betreft ook onmisbaar tijdens het backpacken in Thailand. Een lakenzak is ideaal tijdens lange busreizen zodat je niet op vieze stoelen hoeft te liggen.
  • Wat wij ook veel hebben gebruikt in Thailand is eenbamboe bestekset met metalen rietje.Met deze bestekset hoef je nooit meer vieze eetstokjes te gebruiken bij de eetkraampjes en kun je je eigen metalen rietje gebruiken voor het drinken uit een kokosnoot.
  • Eenwaslijn met afvoerstopis ook ideaal voor tijdens het backpacken. Zo kun je af en toe in je hostel een kleine wasje in de wasbak doen
  • Een LifeStrawzodat je altijd uit de kraan kunt drinken zonder extra smaakjes. Je hoeft geen plastic flessen water meer te kopen en zo help jij mee aan een wereld met minder plastic.Tegenwoordig hebben wij de LifeStraw ingewisseld voor eenMini Sawyer waterfilter. Deze kun je ook bijvoorbeeld een waterzak mee vullen.
  • Siliconen Reisflesjesvoor het meenemen van vloeistoffen. Tijdens het backpacken of rondreizen is het fijn om niet te veel gewicht mee te nemen.
  • Of kies vooreenshampoo bar,conditioner barenbody barmet eenhandige organizer. Dit zijn geen vloeistoffen en kun je gewoon meenemen in je handbagage.Je doet er lang mee, je verbruikt geen plastic, je kunt overal de organizer ophangen en het is ontzettend duurzaam!
  • Hervulbare parfumverstuiverzodat je toch in je backpack een klein flesje parfum kunt meenemen!
  • Herbruikbare wattenschijfjeszodat je nooit meer eenheel pak met watjeshoeft mee te nemen en het is ook nog eens beter voor het milieu!Combineer met deFace Barvoor optimaal resultaat.

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (21)

Ook op reis naar Koh Yao Noi? Alle tips voor je op een rijtje!

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (22)Vind goedkope hotels inKoh Yao Noi

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (23)Vind goedkope vliegtickets naarThailand

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (24)Boek hier de boot naar Koh Yao Noi

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (25)Boek een all-in huurautoin Thailand

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (26)Reserveer hier bus- en treintickets in Thailand

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (27)Bestel een interessante reisgids voorThailand

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (28)Reserveer tickets en activiteiteninKoh Yao Noi

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (29)Boek een rondreis naarThailand

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (30)Bestel handige reisartikelen voor je reis naar Thailand

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (31)Bekijk hier onze Backpack Inpaklijst!

Leuke reisgidsen voor Thailand:

Ik vond de Koh Yao eilanden echt geweldig en wilde dit graag met je delen. Heb ik je overtuigd om deze eilanden op je bucketlist te zetten?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

  • Rondreis Thailand in 3 weken | De ultieme route
  • Khao Sok National Park: groene parel van Thailand
  • Pai: tips voor het hippie dorpje van Thailand
  • 6 x doen in Chiang Mai, Thailand
  • Rondreis Bali: 8 x tips en bezienswaardigheden
  • Rondreis Laos in 2 weken | Onze reisroute
  • Rondreis Vietnam in 3 weken | De ultieme reisroute
  • Angkor Wat tempels bezoeken: Praktische informatie + tips
  • Delen:

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi: mooiste eilanden van Thailand! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5842

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.